Glaskoepel zorgt voor hemels zicht
Wegens zijn goede isolatie, mooie designafwerking, en een eenvoudige plaatsing, kent de glaskoepel een groeiende populariteit. Glaskoepels bestaan in moderne uitvoeringen, maar werden eigenlijk reeds in de 19e eeuw gebouwd.
Een glaskoepel met hoog technische vereisten
Een glaskoepel vereist een heel solide constructie en wordt geproduceerd in veiligheidsglas. Glazen lichtkoepels zijn samengesteld uit meerdere glaslagen met tussenin een spouw. De spouw is gevuld met argongas voor een optimale isolatie. De beglazing kan ook nog een extra zonwerende laag krijgen. Daarnaast moet de constructie rekening houden met het ongelijk uitzetten van het glas en het metaal.
Een glaskoepel biedt diverse opties
Het gamma aan glaskoepels is in de loop der jaren steeds meer uitgebreid, en ze bestaan reeds in vele verschillende vormen. Traditionele glazen lichtkoepel in piramidevorm brengt het zonlicht optimaal in de woning binnen. De aluminium profielen kunnen op gebied van kleur aangepast worden naar wens. De bevestigingen zijn van RVS en zijn voorzien van neopreenringen.
Er bestaan ook glaskappen met vlakke glaskoepels aan twee zijdes verwerkt voor maximaal ontvangst van daglicht. De glaskappen zijn thermisch onderbroken, en hun verholen gotensysteem zorgt mee voor optimale isolatie en waterdichtheid. Ze bestaan ook in versies met een strakke moderne afwerking.
Voor een modern design bieden de vlakke glaskoepels van SkyGLAsS de ideale oplossing. Deze hebben een strak en ononderbroken glasoppervlak. Hierdoor wordt een prachtig panoramazicht mogelijk. Ze hebben ook vaak betere isolatiewaardes.
Een glaskoepel biedt vele voordelen
Kiezen voor een glaskoepel biedt diverse voordelen. Een glaskoepels zijn vrij eenvoudig en snel te monteren. Ze worden in allerlei maten geproduceerd. Ze bestaan uit brandveilige materialen, ze blijven transparanter, en gaan langer mee. Er is ook reeds de mogelijkheid om te kiezen voor zonwerend glas. En ze bestaan in diverse vormen, uitvoeringen, en afmetingen.
Glazen lichtkoepels kunnen een goed alternatief bieden in plaats van kunststof. Een hedendaagse glaskoepel biedt een goede thermische en geluidsisolatie. Ze heeft een gelaagd HR++ isolatieglas en een goede geïsoleerde behuizing. Hierdoor kan ze zelfs een isolatiewaarde van 1,1W/m2K hebben. Zo wordt de warmtetoevoer in de zomer beperkt, en wordt de koude in de winter zo goed mogelijk tegengehouden. Ook de opstanden van de nieuwe glazen lichtkoepels bestaat reeds in een isolerende uitvoering. Ze is vaak 4 centimeter dik en is voorzien van mastiekschroten. Omdat een glaskoepel een steeds betere isolatiewaarde heeft, is ze steeds energiezuiniger.
Glaskoepels kunnen in allerlei panden gebruikt worden. Zowel voor woningen, als scholen, als instellingen, als kantoren, en hallen kunnen ze zorgen voor een meerwaarde. Vlakke glaskoepels kunnen op vrijwel alle gebouwen geplaatst worden, ongeacht hun stijl en vorm. Ze passen ook perfect in garages, carports, schuren, serres, of een keuken.
Een moderne vlakke glaskoepel heeft een strak uiterlijk, heeft geen roedes, en is vrijwel niet zichtbaar van buitenaf. Ze oogt moderner aangezien ze in een vlakke versie kan uitgevoerd worden. De vlakke lichtkoepel wordt esthetische steeds populairder. Een groot voordeel van een vlakke glaskoepel is dat het beeld naar buiten toe niet vertekend wordt. Bovendien kan men ze eenvoudig uitvoeren met zonwering.
Bekijk zeker het aanbod aan lichtkoepels, lichtstraten, gevelpanelen, en RWA (rookafvoersystemen, rook-en warmteafvoersystemen bij Decorit. Neem zeker ook een kijkje naar onze Staka dakluiken en de verschillende keuzemogelijkheden.